Het probleem is niet alleen de onwetendheid van de consument. Schuldgevoel is ook het verzekerings latex. Zelfs degenen die goed geïnformeerd zijn, kunnen klagen over de gecompliceerde geformuleerde documenten. En laten we eerlijk zijn: niet elke acteur in de verzekeringssector is zo duidelijk en begrijpelijk als Knip.

Nog een hindernis: de basisvoorwaarden van een contract zijn vaak verspreid in verschillende regels en voorschriften! Sommige informatie is te vinden in rechtsgrondslagen, andere in het algemeen en speciale voorwaarden en soms zijn er ook individuele overeenkomsten. Het kan daarom voorkomen dat verzekeringscontracten aan de voorzijde van het beleid een uitvoering beloven die beperkt of gerelativeerd is in de context van de voorwaarden. Houd hier dan ook zeker rekening mee wanneer je bijvoorbeeld kiest voor inboedelverzekering afsluiten.

De Verantwoordelijkheids Clausule

In het geval van ongevallen beleid zijn bijvoorbeeld de minste verzekerden op de hoogte van de zogenaamde ‘awareness disorder-clausule’. Dankzij deze clausule hoeft de verzekering vaak niet te betalen. Een typisch voorbeeld: ongevallen met verwondingen na alcoholgebruik. Als de skiër op vakantie na après-ski de helling afrijdt en zijn been breekt, kan het hem overkomen dat de ongevallenverzekering niet betaalt. Want dan, als hij meer alcohol in zijn bloed had dan de maximale waarde die is vastgelegd in de polis.

Meer weten: alles te weten te komen over smartphone verzekeringen op de pagina: https://verzekering-winkel.com/telefoonverzekering/.

Verschil Wat Als Huishoudelijke Goederen Wordt Gezien

Voor huishoudelijke en thuis verzekeringen is het grootste probleem vaak de juiste schatting van de verzekerde som. Een realistische beoordeling is voor veel polishouders moeilijk. Bovendien wordt vaak vergeten om de verzekerde som met regelmatige tussenpozen aan te passen, omdat meestal de waarde van het meubilair en huishoudelijke artikelen in de loop van de tijd toeneemt.

Als het dan verlies lijdt, neemt de verzekering vaak slechts een deel van de kosten, met de indicatie dat de som vanaf het begin niet correct was genummerd. Een ander veel voorkomend probleem: een gebouw was verzekerd tegen storm en bij een storm waren de gevels van het raam gebroken. De verzekering dekt de schade echter niet, aangezien glasbreuk schade in een storm uitgesloten is.

2 Punten Waarop Je Sowieso Moet Letten Bij Verzekeringscontracten

1. De Slim Verborgen Kosten In Het Contract

Wie online op zoek is naar een geschikt beleid, mist vaak een aantal kosten. Omdat op veel online portals extra kosten vaak onder de tafel vallen en alleen de goedkoopste aanbieding wordt weergegeven, die vaak niet alle gewenste risico’s dekt! Let op: veel portals willen alleen verzekeringscontracten verkopen en het uiteindelijke bod is dan vaak enkele honderden euro’s duurder dan de oorspronkelijk getoonde prijs!

Daarom moet elke verzekeraar een productinformatieblad verstrekken voordat het besluit wordt afgesloten door alle belangrijke informatie te bevatten. Overigens heeft iedereen die advies van Knip inwint, volledige transparantie. We verkleinen de kleine lettertjes tot het echt nodig is en uw verzekeringsdeskundigen zullen al uw vragen over verzekeringen, kosten en diensten beantwoorden.

2. Zorg Ervoor Dat Je Al Jouw Informatie Goed Hebt Doorgegeven

Alvorens te besluiten, moet alle informatie die door de verzekeraar wordt gevraagd, worden gecontroleerd. Als u bent vergeten iets in te vullen of valse informatie te geven, riskeert u uw verzekeringsdekking in het geval van een zaak. Als iemand bijvoorbeeld een bestaande ziekte verbergt bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering om de verzekering te ontvangen of zijn bijdragen te verlagen, kan hij zijn verzekeringsdekking verliezen. Hiervoor hoeft de verzekeraar alleen te bewijzen dat de ziekte al bestond voordat het contract werd ondertekend en de verzekeringnemer hiervan op de hoogte was.